dilluns, 8 d’abril del 2013

CATÀLEG DE RECURSOS PEL DIA DE SANT JORDI


Materials físics al CRP El Prat de Llobregat



Les tres Bessones Sant Jordi i el drac (llibre i DVD)
Conte tradicional sobre la llegenda de Sant Jordi amenitzat per la participació de la bruixa avorrida i les tres bessones. Inclou informació sobre els orígens de la llegenda de Sant Jordi, els dracs i les roses. Hi ha un petit vocabulari de rèptils i una bibliografia que inclou llibres, vídeos, discografia, cd-roms i pàgines web.





Petita història de Sant Jordi
Tracta del personatge de St. Jordi i el seu arrelament en la cultura popular catalana des dels orígens de Catalunya fins els nostres dies. Fa un repàs a la seva "presència" en els edificis més representatius de la ciutat esculpida. Informa sobre els orígens de la llegenda i les dades històriques sobre la vida d'aquest personatge. Documenta les festes i tradicions lligades a aquest personatge que segueixen sent signes de la cultura i la identitat catalana.


Sant Jordi mata l’aranya
Pertany a la col·lecció Teatre, joc d’equip.
Llibret que inclou l'obra de Josep Vallverdú. Basada en la llegenda de Sant Jordi, on el drac es menja primer les ovelles i després les donzelles del reialme. La filla del rei també s'ofereix en sacrifici però Sant Jordi la salva matant el drac. El llibret dóna orientacions sobre els personatges, el muntatge i el vestuari. Es tracta de fer la representació com si fos un joc d'equip, on cadascú fa la seva tasca: el director, l'escenògraf, els actors, els maquilladors, els encarregats de llums...



Sant Jordi, patró de Catalunya. Història i llegenda. CD
Programa de ràdio ofert per l'Associació Conèixer Catalunya, en homenatge a Jacint Verdaguer i Antoni Gaudí en el seu centenari, a les emissores de ràdio catalanes. La iniciativa fou promoguda per l'ACCAT amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, Arxiu Joan Maragall, editorial La Galera, Audiovisuals de Sarrià, Diari Avui, Amics de sant Jordi i hereus de Manuel Carrasco i Formiguera i d'Antoni Rovira i Virgili 



Materials elaborats per la biblioteca municipal Antonio Martín
Recull de contes infantils sobre tots els personatges de la llegenda de St. Jordi: la princesa, el drac, el cavaller i la rosa.



Materials en xarxa
Recull d'activitats interactives per a treballar a St. Jordi (extret del bloc  A dins de l’aula)


  • SANT JORDI: En aquesta web podem trobar diferents tipus de recursos relacionats amb St Jordi, tots ells molt interessants. Cinc audio puzzles en els que s'haurà d'endreçar la llegenda, una eina per a crear l'animació de St Jordi amb els seus personatges, un dictat interactiu, i un conte llibre multimèdia de St Jordi que ens podem descarregar desde la mateixa web.

  • EL MÓN PER UN FORAT, SANT JORDI: Fotos, dibuixos, i fins i tot un vídeo sobre St. Jordi. Conté també un petit joc i activitats interactives per a infantil i cicle inicial.

  • JUGA AMB LA LLEGENDA: Joc del Club Super 3 en el que hauràs de superar fases i prendre decisions amb què crearàs la teva història.


  • ACTIVITATS CLIC ST. JORDI: Conté dos paquets d'activitats per a educació infantil i cicle inicial de primària relacionats amb la llegenda de sant Jordi, amb imatges, textos, cançons, paraules, ...

  • SANT JORDI A LA PETITA XARXA: Aquí podeu trobar varis recursos interessants i molt ben elaborats, com ara la llegenda explicada interactivament, un puzzle, manualitats, retallables, i un vídeo, entre altres.

També trobarem un bon recull de materials a l’Edu365.cat, a la galeria Symbaloo i  a la pàgina de l'Impuls de la lectura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada