dilluns, 24 de setembre del 2012

PARC NOU

Classe de recurs: itinerari de natura.

Destinataris: educació primària i educació secundària.

Entitat responsable: Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Descripció:
El parc nou que té una superfície de 14,50 ha, va ser inaugurat el 1983 i projectat pels arquitectes: F. Calbet, R. Elias i F. Gruartmoner.

Ocupa una posició perifèrica al sud de la ciutat, al costat de la carretera d'accés a la platja, al costat dels barris de Sant Cosme i la Granja i molt proper a l'aeroport.

El parc, de forma triangular, inclou dues zones d’usos i característiques diferents. La part central tancada i presidida per una densa pollancreda; la perimetral, més oberta i amb pins com a arbres dominants.

EQUIPAMENTS I SERVEIS 

Estany, fonts d’aigua potable, un circuit infantil de trànsit, jocs infantils, jocs gimnàstics, porteries de futbol, cistelles de bàsquet, taula de ping-pong,  àrea de picnic, àrea per a gossos, aparcament de bicicletes, aparcament, un restaurant i una cafeteria, WC.

ACTIVITATS


Festa de l’Esplai (maig). L’Ajuntament, en col·laboració amb diferents entitats, promociona l’ús ciutadà del parc organitzant festes infantils, activitats esportives, culturals, etc., com la festa de la bicicleta (maig), el cros escolar (novembre) i el pessebre vivent (desembre).



Material disponible
Àrea Metropolitana de Barcelona. A l'ombra de la pollancreda. Fulletó editat en la Guia de la Xarxa de parcs de l'Àrea metropolitana de Barcelona ".Àrea metropolitana de Barcelona.
Ajuntament del Prat. Conec i estimo el meu parc. Programa El Delta del Llobregat, un espai per a l'educació ambiental. Mòdul de treball. Educació Infantil. Ajuntament del Prat. 1994.

Bibliografia
Esteba, P.; Fabró, I.; Melero, J.A. Museu del Prat. Centre d'Interpretació del Delta del Llobregat. Ajuntament del Prat.1996.
Ferrer, J.; Gascón, E.; Rabella R.; Savé R. Les pinedes. Col·lecció El Medi natural al Prat Ajuntament del Prat de Llobregat. 1986.
Gutiérrez, R.; Esteban, P.; Santaeufemia, F.X. Els ocells del Delta del Llobregat. Lynx Edicions. 1995.
Bertel, B.; Singer, A. Guia de las Aves de España y de Europa. Omega 1985.
Esteban, P. Vídeo. El medi natural del Delta del Llobregat. Ajuntament del Prat de Llobregat. 1989.

Accés

En autobús:                65  Barcelona (Pl. Espanya) - El Prat de Llobregat
                     165  Pratexpres
 L10  El Prat de Llobregat (Sant Cosme) - Sant Feliu de Llobregat (Consell Comarcal)

En vehicle privat:
Autovia de Castelldefels, continuar pel desviament a l'aeroport i sortir en  direcció al Prat de Llobregat. 




Ronda del Sud amb Crtra. Aviació.
S'hi pot arribar amb les línies d'autobusos: 65, EA, EN (Plaça d'Espanya -El Prat), i L10 (El Prat - Sant Just Desvern).
Hi ha servei de bar-restaurant i fonts d'aigua potable.
No cal autorització per poder fer la visita. Per a més informació: Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Direcció de Serveis de l'Espai Públic (Servei de promoció i conservació) telèfon 93 336 61 61.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada