divendres, 21 de setembre del 2012

AEROPORT

Classe de recurs: Servei. Comunicacions.

Destinataris: Educació primària i educació secundària.

Entitat responsableAeroport de Barcelona (AENA).
Descripció
Es troba situat al terme municipal del Prat de Llobregat. És un edifici amb una extensió de 109.000 m² que consta de dues plantes, dividit en tres terminals. La terminal A està dedicada a les companyies estrangeres, la terminal B a les companyies nacionals, i  una tercera terminal C al pont aeri.

El 1916 es va crear el primer aeròdrom. Amb el temps, i a mesura que va créixer el nombre de passatgers es varen construir terminals més àmplies.

La terminal B era l'anterior aeroport (1968), cal destacar el mural de la façana d'en Miró i l'escultura d'en Botero al vestíbul. A l'exterior de l'edifici localitzarem escultures de Ros Sabaté, Xavier Corbero i Àngel Orensanz.

L'actual edifici i la posterior remodelació i ampliació han estat dissenyades pel taller  d'arquitectura de Ricard Bofill (1992).

Per conèixer més informació sobre la seva història podeu visitar les següent enllaç.

Bibliografia
  • Bringué Turon, J; Martí Fontanet, A; Marimón, F;Prat Documental. Vídeo i Llibre. Ajuntament del Prat, 1996.
  • Gómez Inglada, M; Josep Monés i Amat. 50 anys d'imatges del Prat (1900-1950). Ajuntament del Prat, 1995.
  • Rull Dalmau, J; Pallarés Camas, E;1ª Exposició Gràfica de la Història de l'Aeroport de Barcelona. Associació d' Amics de l'Aeronàutica. El Prat de Llobregat 1995.
  • Rull Dalmau, J; Pallarés Camas, E;Exposició Gràfica. 80 Aniversari Primer volum  Barcelona-Palma Mallorca. 2 juliol 1916. Associació d' Amics de l'Aeronàutica. El Prat de Llobregat 1996.
  • Actes dels cursos d'Història del Prat (1996-2002). CD-Rom Amics d'El Prat i Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat. 2003.
Accés

L’aeroport del Prat és accessible per tren, des del centre de Barcelona, per autobús i un servei de taxis permanent. Properament està previst que arribi la línia 9 de Metro i la línia de tren AVE. Per més informació cliqueu aqui.

Altres informacions:
L'Ajuntament del Prat del Llobregat oferta l'activitat "Visita a l'Aeroport del Prat" per l'alumnat d'educació primària i d'ESO. Cal inscriures a l'activitat a través del web municipal.

Telèfon de contacte amb AENA: 93 298 37 41


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada